COMUNICAT DE PRESĂ
Finalizarea proiectului
“Modernizarea a două unități de învățământ de pe raza comunei Păsăreni”
Proiectul“Modernizarea a două unități de învățământ de pe raza comunei Păsăreni”, cod MySMIS 121294, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, este implementat de către UAT Comuna Păsăreni și are o valoare totală de 4.125.278,60 lei, din care 3.503.073,99 lei reprezintăfinanțare nerambursabilă.
Programul Operațional Regional 2014-2020, este implementat la nivel national de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor în calitatae de Autoritate de Magagement, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru. Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 27.09.2019-30.06.2024.
Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea calității sistemului educational de la nivelul comunei, asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru desfășurarea activităților didactice din cadrul unităților de învățământ de pe raza acestei comune. Indeplinirea acestui obiectiv va duce la creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, aflați în zona rurală.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1.Modernizerea infrastructurii educaționale a două unități de învățământ din comuna Păsăreni: Școala Gimnazială“Kiss Gergely“Păsăreni și Școala Primară Gălățeni.
2.Reducerea costurilor de întreținere în cele două unități școlare cuprinse în proiect, prin asigurarea eficienței energetice.
3.Asigurarea condițiilor optime pentru participarea în învățământul obligatoriu pentru 128 de persoane,care constituie populația școlară a celor două unități de învățământ cuprinse în acest proiect.
La nivel local, impactul proiectului constă în îmbunătățirea calității sistemului educational de la nivelul comunei Păsăreni datorită infrastructurii modernei și dotate corespunzător care facilitează desfășurarea activităților educaționale și contribuie la diminuarea riscului de părăsire timpurie a învățământului obligatoriu, respectiv la majorarea gradului de atractivitate a comunei.